Brood van NEC naar PSV: "Heel ander niveau"

17 juli 2015, 17:37

Ruud Brood werd afgelopen seizoen met NEC soeverein kampioen in de Jupiler League, maar koos ervoor om niet met de Nijmeegse club de Eredivisie in te gaan. De oefenmeester opteerde voor een transfer naar PSV, om assistent te worden van hoofdcoach Phillip Cocu. Spijt heeft hij niet van die beslissing.

"Het is hier een heel ander niveau. Een topniveau", zegt Brood tegen Omroep Brabant. "Dat merk je aan alles en natuurlijk ook aan de spelers. Hun kwaliteit en handelingssnelheid is veel hoger en er wordt ook veel meer van de jongens geëist dan bij mijn eerdere clubs. Maar als ik zie hoe ze met elkaar omgaan, is dat hetzelfde als bijvoorbeeld bij RKC of NEC. Met veel plezier hard willen werken."

Brood is te spreken over aanwinsten Maxime Lestiënne en Gaston Pereiro. "Met hen gaat het niveau van de training omhoog en is er weer meer concurrentie. Ze hebben heel eigen, specifieke kwaliteiten. Met Pereiro zie je het bij het afwerken. Dat hij goed kijkt naar de beweging van de keeper. Heel snel in het overzicht is en daar dan naar handelt. Lestienne heeft handelingssnelheid, gedrevenheid en is explosief op de korte meters. Het zijn specialisten op hun eigen gebied en goede jongens in de selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen