Van Gaal baalt van gevolgen One Direction-concert

Ger
18 juli 2015, 11:21

Louis van Gaal boekte met Manchester United een zege in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. In Seattle werd Club América met 1-0 verslagen. De Nederlandse manager baalde echter van de slechte grasmat. Twee dagen voor het duel had boyband One Direction nog een concert in hetzelfde stadion gegeven.

De ondergrond verkeerde door het optreden niet bepaald in perfecte staat. "Het veld was moeilijk bespeelbaar. Bovendien bestond de onderste laag uit kunstgras waardoor het veld de hele tijd bewoog. Je zag veel spelers uitglijden. Dat had blessures kunnen opleveren", aldus Van Gaal. "Helaas is dit het geval in Amerikaanse stadions, waar American football belangrijker is. Ons eigen Old Trafford is er alleen voor voetbal. Niet voor entertainment. En niet voor One Direction."

Ondanks de problemen met de grasmat zag Van Gaal zijn ploeg toch een goede wedstrijd afwerken. "Ik wilde vooral onze defensieve organisatie aan het werk zien. We hebben geen doelpunt tegen gekregen, dus dat stemt me tevreden. Club América heeft slechts één of twee kansen gehad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen