Willem II klopt Mouscron Péruwelz, Roda ontsnapt

18 juli 2015, 21:36

Willem II heeft het trainingskamp in het Belgische Wallonië afgesloten met een overwinning op Royal Mouscron Péruwelz. De Tilburgers waren met 3-1 te sterk voor de Belgische eersteklasser.

Robert Braber (2) en Stijn Wuytens maakten de doelpunten voor Willem II, voormalig PSV-jeugdspeler François Marquet zorgde tussendoor voor de gelijkmaker namens Mouscron Péruwelz. Beide ploegen eindigden het duel met tien man, Mouscron Péruwelz-speler Marin Jakolis kreeg in de 25ste minuut rood voor natrappen, Lesly de Sa van Willem II werd achttien minuten voor tijd weggestuurd vanwege een harde overtreding van achteren op een tegenstander.

Roda JC Kerkrade ontsnapte op bezoek bij topklasser EVV uit Echt nipt aan een blamage. Rigino Cicilia maakte pas vlak voor tijd het verschil: 1-2. Farchad Noor had in de tweede helft gelijkgemaakt namens promovendus Roda JC. Door een goal van Tomas Overhof was EVV gaan rusten met een voorsprong.

Medepromovendus De Graafschap was SC Cambuur met 3-2 de baas, ondanks een 2-0 achterstand. Sander van de Streek en Bartholomew Ogbeche scoorden voor Cambuur, Erik Quekel, Shant Bedrosian en Aleksandar Jankovic waren verantwoordelijk voor de ommekeer.