Clasie: "De meeste andere clubs wilden wachten"

18 juli 2015, 22:46

Jordy Clasie hoefde geen moment na te denken toen Ronald Koeman hem belde met de vraag of hij interesse had in een transfer naar Southampton. De 24-jarige middenvelder maakte eerder deze week de overgang van Feyenoord naar de Premier League-club en heeft genoten van de eerste dagen bij zijn nieuwe club.

"Ik heb met heel veel clubs gesproken, maar de meesten wilden wachten", aldus Clasie bij FOX Sports. "Tijdens het trainingskamp met Feyenoord in Oostenrijk belde Koeman en die vroeg of ik interesse had in Southampton. Daar hoef je niet lang over na te denken. De Premier League is zeker twee, drie stappen omhoog en Southampton is een ploeg die leuk voetbal speelt, dat mij aanspreekt. En de coaches zijn ook nog eens Nederlands en kennen mij goed, waardoor er geen enkele twijfel was om na te denken."

"De afgelopen dagen zijn mij goed bevallen", vervolgt Clasie. "Het is allemaal nieuw en je komt in een heel andere omgeving terecht, maar dat is ook weer leuk en een nieuwe uitdaging. De jongens hebben mij goed opgevangen en ik heb het hartstikke naar mijn zijn. Mijn indruk van Southampton? Het is heel anders dan in Nederland, neem bijvoorbeeld het trainingscomplex. Dat is niet te vergelijken met een club in Nederland. Er komt echt niemand op je complex, het is allemaal heel goed geregeld. Southampton heeft wellicht wel minder fans dan Feyenoord, het is een kleinere stad. Maar ik heb gehoord dat het voetbal er erg leeft en dat de sfeer in het stadion goed is. Dus dat is positief."

Er zijn wel twijfels of Clasie fysiek meekan in de Premier League. Dat begrijpt hij. "Dat is voor mij iets om op te pakken en daar ga ik ook mee bezig met de mensen rond de club. Ook dit gaat heel anders dan in Nederland. Elke dag zijn ze voor en na de training bezig met krachttraining en het investeren in zichzelf. Het is aan mij om dat te verbeteren en daar heb ik ook vertrouwen in, anders had ik deze stap niet gemaakt. Hoe sterk zij zijn, is typisch Premier League. Het is fantastisch om mee te mogen maken."

Clasie debuteerde zaterdag op bezoek bij FC Groningen in het shirt van Southampton (3-0 winst).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen