Sinkgraven: "Ik moet laten zien dat ik in de basis hoor"

19 juli 2015, 09:37

Het eerste halve seizoen bij Ajax stond voor Daley Sinkgraven in het teken van acclimatiseren. Na een half jaar de tijd te hebben gekregen om te wennen aan het niveau en de manier van werken bij Ajax moet de middenvelder er komend seizoen staan. Niet alleen omdat er veel potentie in hem schuilt, maar ook omdat de concurrentie op het middenrif moordend is in Amsterdam.

De in de winter van sc Heerenveen overgekomen Sinkgraven moet in de ArenA concurreren met spelers als Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Thulani Serero en Lucas Andersen. "De concurrentie bij Ajax is natuurlijk heel groot. Zeker op het middenveld heeft de trainer veel opties. Het ligt aan jezelf of hij voor jou kiest. En niet aan iemand anders. Het houdt je continu scherp. Ik moet laten zien dat ik in de basis hoor. Het spelen met een '10' is wel gunstig voor mij. Als aanvallende middenvelder kan ik daardoor vaker beslissend zijn met een steekpass. Ik krijg daardoor meer kansen om me te onderscheiden."

In januari 2014 debuteerde Sinkgraven voor Heerenveen, exact een jaar later werd hij al bij Ajax gepresenteerd. "Het is allemaal snel gegaan. Soms is het lastig om te beseffen dat ik begin deze maand pas twintig ben geworden. Ik ben snel volwassen geworden", stelt Sinkgraven op de clubwebsite. Hij had wel even de tijd nodig om te wennen. "Ik ben iemand die eerst altijd een beetje afwacht en zijn plek moet vinden. Dat heb ik tijdens de tweede seizoenshelft gedaan. Vanaf nu kan ik me helemaal honderd procent op voetbal focussen. Daarnaast wordt van mij nu ook een meer coachende rol vanaf het middenveld verwacht."

Sinkgraven speelde in totaal pas veertien officiële wedstrijden voor Ajax, waarvan vier duels in de Europa League. Mocht Ajax zich via Rapid Wien en de volgende tegenstander in de voorronde voor de Champions League plaatsen, dan kan hij debuteren in het miljoenenbal. "Daar kijk ik erg naar uit. Ik ken het alleen van televisie. Het is voor de club en voor mezelf heel belangrijk om het hoogste Europese niveau uit te komen. Daar kan ik me nog verder ontwikkelen. Een mooie uitdaging voor het nieuwe seizoen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen