Herkozen Bartomeu: "Barça niet alleen op veld de beste"

19 juli 2015, 10:38

Josep Bartomeu werd zaterdagavond herkozen als voorzitter van FC Barcelona. Met een ruime meerderheid (54,63 procent) wist de 52-jarige Spanjaard de presidentsverkiezing te winnen van zijn concurrenten Joan Laporta (33,03 procent), Agusti Benedito (7,16 procent) en Toni Freixa (3,70 procent). Bartomeu kijkt terug op een 'vermoeide, maar perfecte dag'.

Na zijn herverkiezing nam Bartomeu het woord en hij verzekerde dat Barça 'zal blijven groeien en zweten voor het shirt'. "Het was een lange, intense en stressvolle dag, maar ook een perfecte dag. Ik wil een duidelijke boodschap overbrengen aan alle supporters van Barcelona over de hele wereld: niet alleen op het veld zijn wij de beste club te wereld."

Barça wist afgelopen seizoen de 'treble' te pakken en Bartomeu wil ervoor zorgen dat de Spaanse voetbalgrootmacht zo succesvol blijft. "We gaan er alles aan doen om te blijven groeien en winnen. Wij doen ons best, net als Carles Puyol, Xavi Hernandez, Eric Abidal en Lionel Messi hebben gedaan of doen. Samen zijn we sterk, Visca Barça en Visca Catalonia!"

De opvolger van Sandro Rosell staat sinds 2014 aan het bewind bij de Catalaanse topclub. Net als Rosell hangt Bartomeu ook een celstraf boven het hoofd, vanwege hun aandeel in de omstreden gang van zaken bij de transfer van Neymar naar Camp Nou medio 2013.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen