Nieuwe positie voor Blind: "Ik wil mezelf laten zien"

19 juli 2015, 10:56

Hoewel de concurrentie voor Daley Blind een stuk groter is geworden door de zomeraankopen van Manchester United, vindt de Nederlander het een goede zaak dat zijn werkgever de selectie van de nodige kwaliteitsinjecties heeft voorzien. De verdediger annex middenvelder juicht de komst van Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin en Matteo Darmian toe.

Man United oefende afgelopen vrijdag tegen het Mexicaanse Club America en won deze wedstrijd met 1-0. Schneiderlin liet zich meteen zien met een kopdoelpunt, maar Blind vond alle aanwinsten sterk spelen. "Je kan meteen zien dat de nieuwe jongens zich fijn voelen in dit team. Iedereen probeert ze te helpen en ik denk dat de nieuwelingen hier wel gelukkig zullen worden."

Blind kwam 45 minuten in actie tegen Club America. Wat opviel was dat hij naast Phil Jones geposteerd werd, in het centrum van de defensie. Mogelijk moet hoe zich op deze positie richten. "Phil en ik hebben veel met elkaar gesproken en ik denk dat we slim gespeeld hebben. Ik heb mijn best gedaan. Het is een nieuwe positie en een nieuwe ervaring, maar dat moet ik me aan aanpassen. Ik wil mezelf laten zien en kan tevreden zijn met mijn optreden."

Manager Louis van Gaal liet al weten dat hij Blind niet voor niets als centrale verdediger opstelde. "Het zou kunnen dat ik hem daar ga gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar een linksbenige speler op die positie. Blind kan die rol voor zijn rekening nemen", zei de coach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen