Van Persie teleurgesteld in Van Gaal: "Geen eerlijke kans"

19 juli 2015, 12:46

Robin van Persie heeft de deur van Old Trafford achter zich dicht getrokken en is nu speler van Fenerbahçe. Terugdenkend aan zijn periode bij Manchester United vindt hij dat 'geen eerlijke kans' heeft gekregen van manager Louis van Gaal. Daarom was het in zijn ogen beter om uit Engeland te vertrekken.

"Ik kende Louis als bondscoach en nu weet ik ook hoe hij als clubtrainer is. Daar zitten wel verschillen in", zegt Van Persie tegen The Sunday Times. Naarmate het vorige seizoen vorderde, realiseerede de aanvaller zich dat zijn perspectief bij Man United er niet beter op werd. "Ik hoopte wel dat we na de vakantie weer met een schone lei konden beginnen, maar het was geen eerlijke strijd meer voor mij."

Daar laat Van Persie het niet bij. "Mezelf terug knokken in het team leek geen optie meer te zijn. Hij stuurde me naar het tweede veld. Ik ben een volwassen speler en niet achterlijk. Ik werd ook niet boos of emotioneel, want het hoort bij voetbal en het leven. Maar je moet er wel het beste van maken en daarom moest ik een volgende stap zetten", aldus de topscorer aller tijden van Oranje.

De 1-0 nederlaag tegen Chelsea op 18 april was het kantelpunt volgens Van Persie. "Toen kreeg ik het eerste signaal. Ik vroeg hem toen om bij de beloften te spelen, maar ik kwam op de bank terecht. De sfeer tussen Louis en mij veranderde vanaf dat moment", aldus de aanvoerder van het Nederlands elftal.

Vorig seizoen liet de fitheid bij Van Persie nogal te wensen over. "Het WK was intens, zowel mentaal als fysiek. Misschien had ik nog een week extra rust moeten pakken na het toernooi. In de kerstperiode speelde ik drie wedstrijden in zes dagen, daarna ging ik door met pijnstillers. De blessure daarna vloeide voort uit extreme vermoeidheid. Coaches als Arsene Wenger en Sir Alex Ferguson wisten hoe je daar mee om moest gaan, maar niet alle managers beschikken over deze kwaliteit", hint Van Persie indirect richting Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen