'Platini wil stokje van Blatter overnemen bij FIFA'

19 juli 2015, 13:34

Na het aftreden van Sepp Blatter is het de vraag wie de Zwitser zal opvolgen als voorzitter van de FIFA. Michel Platini lijkt zich te gaan mengen in de strijd om het presidentschap bij de wereldvoetbalbond. Het Spaanse AS meldt dat de Fransman, momenteel voorzitter van de UEFA, zich aangemeld heeft als kandidaat.

Platini wordt al jarenlang genoemd als mogelijke opvolger van Blatter en lijkt zich nu daadwerkelijk verkiesbaar te stellen voor het voorzitterschap bij de FIFA. De Fransman zou hierbij kunnen rekenen op de steun van vier van de zes voetbalconfederaties. Niet alleen Europa, maar ook Zuid-Amerika, Noord en Centraal-Amerika en Oceanië lijken zich achter de oud-voetballer te scharen.

Deze confederaties staan gelijk aan 115 van de 209 stemmen. Afrika steunt Issa Hayatou voorlopig en Azië hoopt op de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, die het op 29 mei in de verkiezingen opnam tegen Blatter. De Zwitser won met een ruime meerderheid, maar kondigde vier dagen later wegens alle kritiek en reputatieschade zijn vertrek aan.

Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende presidentsverkiezingen zullen plaatsvinden. Blatter wil dat deze na 20 december georganiseerd worden, Platini heeft 16 december voorgesteld. Komende maandag maakt het uitvoerend comité van de FIFA hierover een besluit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen