Platini wil meer zelf opgeleide spelers bij Europese clubs

19 juli 2015, 17:28

In het huidige voetbal lijken de Europese topclubs alles te kopen wat los en vast zit. Dat ziet Michel Platini met lede ogen aan. De voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA wil dat er meer zelf opgeleide spelers aan bod komen bij clubs uit Europa. De Fransman doelt hierbij op spelers die tussen hun vijftiende en 21ste levensjaar minimaal drie jaar lang bij een club hebben gespeeld.

Momenteel moeten clubs bij een 25-koppige selectie minimaal acht 'homegrown players' in de gelederen hebben. Dat aantal moet volgens Platini flink verhoogd worden. In september gaat hij met Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese commissie, om tafel om het over maatregelen te hebben die het vrije verkeer van voetballers binnen de Europese Unie verder kunnen beperken.

"Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat niet alle beste spelers in één team zullen spelen", zegt Platini tegen World Soccer. "Tegenwoordig zitten alle topspelers bij één club en dat is niet goed voor het voetbal. Tegenwoordig heb je grote clubs, die zoveel geld hebben dat ze iedereen kunnen aantrekken. We moeten aan het voetbal in heel Europa denken en niet aan twee of drie clubs", aldus de UEFA-baas.

In de Spaanse krant AS wordt overigens gezegd dat Platini de taken van de opgestapte Sepp Blatter wil overnemen als voorzitter van de FIFA.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen