Tete breekt door: "Wil nu echt mijn plekje veroveren"

19 juli 2015, 21:35

Het heeft er alle schijn van dat niet Ricardo van Rhijn, maar Kenny Tete het seizoen gaat beginnen als rechtsback van Ajax. De 19-jarige Amsterdammers krijgt voorlopig het vertrouwen van coach Frank de Boer en maakt een prima indruk. Dit moet het jaar van zijn doorbraak worden, stelt Tete in Het Parool.

In februari van dit jaar, in de thuiswedstrijd tegen AZ, debuteerde Tete in het eerste van Ajax. In een half jaar tijd is de verlegen debutant een zelfbewuste basisspeler geworden. "Vorig seizoen keek ik de kat uit de boom. Alle tijd bij de selectie was mooi meegenomen. Het is vooral de mindset die nu anders is. Ik wil nu echt mijn plekje veroveren, niet op de bank zitten of mijn wedstrijden met Jong Ajax voetballen", zegt hij. 

Tete is tevreden over zijn ontwikkeling en is blij dat hij nu de kans krijgt om het te laten zien in het eerste van Ajax. "Ik vind eigenlijk dat ik al langer goed bezig ben. Bij Jong Ajax ben ik de afgelopen twee seizoenen altijd een van de beteren geweest. We hebben lang getwist over een nieuw contract en of ik moest blijven. Ik zag weinig kansen voor mezelf. Ajax is een heel mooie club, zeker voor iemand als ik: een echte Amsterdammer. Maar het is niet zo dat je bij Ajax moet blijven omdat de club zo mooi is. Je moet wel kans maken op speelminuten in het eerste. Dat gevoel had ik eerst niet, maar nu wel. In korte tijd kan veel veranderen."

Het komend seizoen is voor hem pas geslaagd als hij een vaste basisplek verovert, stelt hij. "En zo niet? Dan moet ik zorgen dat ik alsnog een basisplek krijg. Ik ga uit van het positieve. Mijn moeder zegt altijd: nooit aan het negatieve denken, maar positief blijven en je stinkende best doen. En dat doe ik ook altijd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen