Veltman: "Wel raar om John nu op de bank te houden"

19 juli 2015, 23:35

Als de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg een voorbode is voor de eerste weken van het seizoen, lijkt John Heitinga buiten de basis van Ajax te vallen. Tegen de Duitsers stonden Joël Veltman en Jaïro Riedewald centraal achterin, Heitinga zat op de bank. De samenwerking met Riedewald beviel Veltman prima.

"Het was heerlijk met Jairo", zegt Veltman tegen Ajax Life over het duel met Wolfsburg. "Hij heeft snelheid en een paar keer wint-ie van Bas Dost en dus ook voldoende sprongkracht. Jairo is voetballend heel goed. Dan merk je dat hij vaak op het middenveld heeft gespeeld. Hij ziet de optie naar voren en natuurlijk kan dat niet altijd, maar Jairo durft die ene seconde te wachten zodat hij de middenvelder kan aanspelen. Dat ziet hij goed."

Als coach Frank de Boer het zo laat staan- en die kans lijkt vrij groot- valt Heitinga dus buiten de ploeg. Ook dan is de routinier echter van grote waarde, vindt Veltman. "Johnny laat zich gelden, binnen en buiten het veld. Soms komt hij even bij je langs. 'Dat ene moment, wat kon je doen,' vraagt-ie dan. John heeft wel een miljoen van die momenten meegemaakt. Het is wel raar om hem nu op de bank te houden, maar we hebben veel jongens die achterin kunnen spelen en het is goed dat we moeten knokken voor ons plekkie", stelt hij.

De oefenwedstrijd tussen Ajax en VfL Wolfsburg eindigde zaterdag in een 1-1 gelijkspel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen