De Boer verdedigt Overmars: "Zekerheidjes onbetaalbaar"

20 juli 2015, 08:22   Bijgewerkt: 20 juli 2015, 09:26

De contouren van het Ajax van komend seizoen worden steeds meer zichtbaar. Coach Frank de Boer werkt met zijn selectie toe naar de nieuwe jaargang en kiest tot dusver, ook in het oefenduel met VfL Wolfsburg (1-1), voor veel zelf opgeleide spelers en een formatie met een zogeheten 'nummer tien'. De Ajacieden waren de afgelopen tijd ook nog eens zeer actief op de transfermarkt, waardoor men in Amsterdam optimistisch gestemd is richting het nieuwe seizoen.

De Boer geeft jonge spelers als Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven in de voorbereiding de kans en dat pakt tot op heden prima uit. De talenten houden zich prima staande. Bovendien heeft Ajax Yaya Sanogo, Amin Younes, Nemanja Gudelj, John Heitinga en Mitchell Dijks aan boord gehaald. De voortekenen zijn dus prima, vindt De Boer ook. "De concurrentie is groot en dat zie je. De plaatsen zijn dubbel bezet en de kwaliteiten liggen dicht bij elkaar", aldus de trainer van Ajax in De Telegraaf.

"Het maakt het voor ons als staf mooi, dat de spelers elkaar naar een hoger niveau stuwen. Iedereen weet dat hij volle bak moet geven om een basisplaats te verdienen. Vorige jaren had ik al bijna negentig procent van mijn elftal vast staan. Dat is nu ongeveer veertig procent. En dat is geen armoede, maar komt doordat het niveau zo hoog ligt. Dus is het prettig", vervolgt De Boer, die in zijn eerste vier jaar als coach van Ajax telkens de landstitel greep, maar vorig seizoen met lede ogen aanzag dat PSV landskampioen werd.

Met gerichte aankopen als Bazoer (PSV), El Ghazi (Sparta) en Arek Milik (Bayer Leverkusen) heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars de Ajax-selectie met potentie en kwaliteit geïnjecteerd, terwijl het technische beleid in het nabije verleden wel eens te wensen overliet. "Dat sommige fans vraagtekens bij de komst van Sanogo en Younes zetten, komt misschien ook door onze eerdere keuzes", denkt De Boer daarom ook. "Maar als we spelers halen, moeten we ook met onze huidige groep rekening houden. Als je een dure speler koopt die Bazoer, Tete of Milik voor de voeten loopt, is het ook niet goed. Er moet gezonde concurrentie én perspectief blijven. Bovendien zijn zogenaamde 'zekerheidjes' voor ons onbetaalbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen