'Nederlandse link gevonden in corruptieschandaal FIFA'

20 juli 2015, 08:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het grootschalige corruptieschandaal bij de FIFA komt steeds dichterbij. In het onderzoek naar kwalijke zaken bij de wereldvoetbalbond is namelijk een Nederlandse link ontdekt. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat uit eigen onderzoek heeft geconcludeerd dat er twee verdachte sportmarketingbedrijven samenkomen in een Scheveningse brievenbusfirma.

Het bedrijf waar het om gaat is Torneos & Traffic Sports Marketing BV. Deze firma is gelieerd aan twee sportmarketingbureaus in Zuid-Amerika, die volgens de FBI betrokken zijn bij omkopingszaken met FIFA-officials. Deze bedrijven hebben de hoge piefen bij de wereldvoetbalbond omgekocht om lucratieve tv-rechten van toernooien te verkrijgen. In het onderzoek naar het enorme schandaal bij de FIFA werden tot dusver veertien hoge functionarissen gearresteerd.

Bij de Amerikaanse justitie heerst het vermoeden dat er miljoenen dollars via brievenbusfirma's over de hele wereld zijn weggesluisd en bij Torneos & Traffic Sports Marketing BV zou in 2013 ruim twee miljoen euro geparkeerd hebben gestaan.

Maarten van Genuchten, op papier bestuurder van het Nederlandse bedrijf, wilde niet reageren tegenover het AD. "Ik wil eerst bespreken met anderen of dit de bedoeling is", zei hij. Van Genuchten is een 32-jarige hobbycabaretier uit Geldrop.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen