Platini wil niets kwijt over eventuele opvolging Blatter

20 juli 2015, 09:31

Zondag trad de Spaanse krant AS naar buiten met het nieuws dat Michel Platini zich kandidaat gaat stellen voor het voorzitterschap van de FIFA, maar de voorzitter van de UEFA hulde zich zondagavond nog in nevelen over zijn eventuele kandidatuur. Hij onthield zich van enig commentaar over de eventuele opvolging van de afgetreden Sepp Blatter.

Platini komt maandag bijeen met de leden van het uitvoerend comité van de FIFA, om het over de datum van de nieuwe presidentsverkiezingen van de mondiale voetbalbond te hebben. Blatter won de verkiezingen eind mei, maar kondigde vier dagen later wegens alle problemen binnen de bond aan dat hij ging vertrekken. Blatter wil dat de verkiezingen na 20 december georganiseerd worden, Platini heeft 16 december als datum voorgesteld.

Platini wordt al jarenlang genoemd als mogelijke opvolger van Blatter en lijkt zich nu dus daadwerkelijk verkiesbaar te stellen voor het voorzitterschap bij de FIFA. De Fransman zou hierbij kunnen rekenen op de steun van vier van de zes voetbalconfederaties. Niet alleen Europa, maar ook Zuid-Amerika, Noord en Centraal-Amerika en Oceanië lijken zich achter de oud-voetballer te scharen. Dit staat gelijk aan 115 van de 209 stemmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen