Koeman denkt dat Clasie het wel redt in Engeland

20 juli 2015, 10:27

Ronald Koeman denkt dat Jordy Clasie zich moeiteloos zal aanpassen aan het niveau van Southampton. De manager van Southampton haalde de middenvelder, met wie hij ook al bij Feyenoord samenwerkte, naar de Premier League. Na het officieuze debuut van Clasie voor de Engelse club (0-3 winst bij FC Groningen) zegt Koeman dat hij veel verwacht van de speler.

"Het is een geweldige aankoop voor ons", stelt Koeman op de clubwebsite. "Hij is een goede vervanger van Morgan Schneiderlin (naar Manchester United vertrokken, red.). Hij zal, net als alle andere spelers, wel wat tijd nodig hebben om zich aan te passen aan het niveau van de Premier League. Maar hij heeft veel kwaliteiten. Hij is nog jong en kan nog flink groeien. Het wordt geen probleem."

Koeman twijfelt er niet aan dat Clasie zal slagen in Engeland. "Hij is een goede speler en voor goede spelers is het wat makkelijker om te wennen aan aan het niveau. Het is belangrijk dat hij niet alleen de kwaliteiten, maar ook het karakter van een goede speler heeft. En hij is nog maar 24 jaar. Het is een mooie kans voor hem om zijn kwaliteiten te etaleren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen