Bosvelt aan de slag bij Jong Oranje: "Leerzame stap"

20 juli 2015, 13:11

Het nieuws kwam al iets eerder naar buiten, maar de KNVB heeft nu officieel bevestigd dat Paul Bosvelt is aangesteld als assistent-coach van Jong Oranje. De 45-jarige oud-international wordt de rechterhand van Fred Grim, die onlangs als nieuwe bondscoach gepresenteerd werd. De nieuwe assistent-bondscoach blijft ook werkzaam bij FC Twente, waar hij de B1 onder zijn hoede heeft.

Bosvelt krijgt samen met Grim de taak om Jong Oranje naar het EK onder 21 in 2017 te leiden. "Dit is een nieuwe en leerzame stap in mijn trainerscarrière", zegt de nieuwe assistent-bondscoach van Jong Oranje. "Het werken met talentvolle voetballers, de samenwerking met Fred Grim en de opdracht om ons te kwalificeren voor het EK in Polen maken Jong Oranje een logische keuze. Ik kijk er naar uit, om naast mijn werk bij FC Twente, aan de slag te gaan bij de KNVB en ik ben blij dat Twemte mij die mogelijkheid geeft."

"De komst van Paul completeert de technische staf van Jong Oranje", zegt Jelle Goes, technisch manager van de KNVB. "Paul toonde als speler aan dat niet alleen talent, maar ook spelintelligentie en gedrevenheid belangrijke aspecten in het topvoetbal zijn. Het past binnen ons visie om trainers met zo'n voetbalachtergrond te laten samenwerken met de voetballers van de toekomst."

Bosvelt kwam in zijn spelersloopbaan uit voor Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord, Manchester City en sc Heerenveen. Daarna was hij werkzaam als assitent-trainer bij de Eagles en de A1 van Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen