"Als je twintig bent, hoor je niet naar buitenland te gaan"

21 juli 2015, 08:50

Ricardo Kishna staat op het punt om van Ajax naar Lazio Roma te verkassen. De transfer lijkt binnen 24 uur afgerond te worden, aangezien beide clubs alleen nog overeenstemming moeten vinden over de betaalwijze van de Italianen. Oud-international Bryan Roy vindt het geen goede zaak dat de vleugelaanvaller vertrekt.

"Als je twintig jaar bent, hoor je niet naar het buitenland te gaan...", zegt Roy in De Telegraaf. De oud-Ajacied, die zelf op 23-jarige leeftijd naar het Italiaanse Foggia 'gedreven' werd, gunt het Kishna wel. "Ik gun Ricardo deze transfer van harte. Maar ik vind het jammer dat hij hier nooit is geslaagd, omdat ik weet hoe ongelooflijk goed hij kan voetballen. Rica is van de buitencategorie."

Roy vindt het lastig om een verklaring te vinden voor het uitblijven van een echte doorbraak van Kishna bij Ajax. "Dat hij tot dusver niet alles uit zijn carrière heeft gehaald, is in de eerste plaats zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar ik vind dat wij als Ajax ook onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Ricardo is lichamelijk nooit helemaal fit geweest en daardoor mentaal ook nooit top."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen