Naam Janse lijkt gezuiverd te worden in omkoopzaak

21 juli 2015, 13:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jens Janse lijkt opgelucht te kunnen ademhalen. De Nederlander van Ternana Calcio werd genoemd in een matchfixingzaak, maar is vrijgepleit door Antonio Pulvirenti, de afgetreden voorzitter van Catania en de hoofdrolspeler in het omkoopschandaal. Dat meldt Voetbal International op haar website.

Zodoende lijkt de naam van Janse gezuiverd te worden. Hij werd door de Italiaanse justitie verdacht van betrokkenheid bij de manipulatie van de wedstrijd tussen Catania en Ternana. Pulvirenti heeft echter aangegeven dat dit duel niet gekocht was. "Er zijn maar twee wedstrijden die we gekocht hebben. Dat zijn de duels met Varese en Trapani", aldus de bij Catania vertrokken voorzitter.

Eerder gaf Pulvirenti aan dat er vijf wedstrijden, waaronder die tegen Ternana, omgekocht waren. Het was een noodgreep van Catania om in de Serie B te kunnen blijven. Er hangt de Italiaanse club door de gang van zaken een fikse straf boven het hoofd, waarschijnlijk worden de Sicilianen teruggezet naar de derde of vierde liga.

Jense, oud-speler van Willem II en NAC Breda, zou overigens dicht bij een contractverlenging zijn bij Ternana.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen