Larsson: "Als het seizoen start zal ik er staan"

22 juli 2015, 08:17

Door zijn deelname aan het jeugd-EK met Jong Zweden heeft Sam Larsson een korte vakantie achter de rug. Na twee weken vrij te zijn geweest meldde hij zich alweer bij sc Heerenveen. Tegen Almere City FC maakte hij dinsdag zijn eerste speelminuten en hoewel het moeizaam ging, rekent Larsson erop dat hij topfit en in vorm aan het eredivisieseizoen kan beginnen. Dat laat hij weten op de website van sc Heerenveen.

"Als het seizoen start zal ik er staan", stelt Larsson de fans van de Friese club gerust. Daar heeft hij nog zo'n 2,5 week voor. "In Zweden houden ze van een lange voorbereiding. Ik denk dat dit voor mij het perfecte schema is. Drie weken trainen en er dan staan. Ik heb het met de trainer besproken en hij vond het ook prima."

Vermoeid is Larsson (22), ondanks zijn deelname aan het jeugd-EK en zijn korte vakantie, niet. "Het was goed om met Zweden op pad te gaan. Ik voel me uitgerust en fit." Dat hij tegen Almere City nog niet kon imponeren, deert hem niet. "Ik moet het ritme weer oppakken, dat is niet erg. Daar zijn oefenwedstrijden voor. Er vielen vanavond geen punten te winnen." Vanaf de start van de Eredivisie hoopt de Zweed, vorig seizoen uitgegroeid tot één van de nieuwe smaakmakers van de ploeg, weer te vlammen. Hij weet dat de verwachtingen rond hem hoog zijn. "Ik ben helemaal gefocust op Heerenveen. De fans verwachten het nodige van me en tegenstanders zullen me harder aanpakken, maar dat motiveert me alleen maar meer om goed te presteren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen