De Boer: "Volgende Ajacied in Oranje? Ik denk Riedewald"

22 juli 2015, 12:10   Bijgewerkt: 22 juli 2015, 12:19

Frank de Boer is ervan overtuigd dat Jairo Riedewald een volgende stap kan zetten in zijn ontwikkeling. De jonge verdediger lijkt af te stevenen op een vaste basisplaats bij de Amsterdamse club en volgens De Boer heeft Riedewald het in zich om ook op korte termijn bij het Nederlands elftal te komen.

Op de website van Ajax wordt De Boer gevraagd welke Ajacied volgens hem de volgende debutant in Oranje wordt. Zijn antwoord is helder: "Ik denk aan Jairo Riedewald als hij zich zo blijft ontwikkelen. Riechedly Bazoer komt wellicht ook in aanmerking, maar hij ondervindt veel concurrentie op het middenveld. Verder sluit ik ook Kenny Tete en Mitchell Dijks op termijn niet uit. Wat dat betreft hebben we genoeg ijzers in het vuur."

In totaal hebben tot dusver 115 spelers van Ajax het shirt van de nationale ploeg gedragen, iemand als Riedewald kan dus de 116e worden. De Boer zelf kwam 112 keer uit voor Oranje, zijn laatste interland was op het EK van 2004 in Portugal. Aan dat toernooi bewaart hij geen al te beste herinneringen, want hij moest zijn vaste rugnummer vier ineens afstaan. "Dat vond ik echt een belachelijke beslissing van Dick Advocaat", zegt hij. "Met name omdat het zonder overleg ging. Er bestonden vooraf twijfels of ik het nog wel kon, terwijl ik me juist hartstikke goed voelde en dat ook op de training liet zien. Dick liet echter zijn oren wel eens hangen naar de pers, want ik hoorde er gewoon in te staan. Uiteindelijk liet hij me spelen tegen Letland en Zweden."

"In de kwartfinale tegen Zweden maakte ik alleen een achterlijke overtreding op Freddie Ljungberg waarbij ik zelf geblesseerd raakte. Die actie was ook helemaal niets voor mij. Ik heb het daarna nog even geprobeerd, maar het ging niet meer. Dat was ook meteen mijn laatste interland", aldus de huidige Ajax-coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen