Schaken mikt op linkerrijtje met ADO: "Moet haalbaar zijn"

22 juli 2015, 17:54

Ruben Schaken mag zich sinds vandaag (woensdag) officieel speler van ADO Den Haag noemen. De vleugelaanvaller heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de Haagse club. Hij komt over van Inter Baku uit Azerbeidzjan, dat hem een jaar geleden overnam van Feyenoord. "Ik ben hier heel blij mee", zegt de zevenvoudig international van Oranje over zijn nieuwe stap.

Schaken vindt het mooi dat hij terugkeert op de Nederlandse velden. "Heerlijk is dit. Ik heb al een maand voor mezelf getraind in Nederland en dat is voor mijn gezien ook mooi. Ik ben toch zes maanden weg geweest. Het was wel een leuke tijd, maar ook een moeilijke periode", zegt de buitenspeler tegen ADO TV. "Ik ben blij dat ik terug ben en dat ik de keuze voor ADO heb gemaakt."

De 33-jarige Schaken neemt een behoorlijke portie ervaring mee naar ADO. "Het overbrengen hiervan gaat bij mij meestal automatisch. Ik heb vaak wel een klik met de jonge jongens, ik voel me zelf ook nog jong. Je moet die gasten motiveren dat gaat wel goed komen, denk ik", zegt de oud-Feyenoorder.

Voor Schaken is het nu een kwestie om zo snel mogelijk fit te worden. "Ik heb nog wel een inhaalslag te maken, omdat ik nu pas aansluit. Ik hoop zo snel mogelijk wedstrijdfit te zijn. En dan hoop ik dat successen kan boeken met ADO. Ik ken de selectie een beetje en wil in ieder geval voor het linkerrijtje gaan. Dat moet haalbaar zijn, ik ga mijn best doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen