Koeman weet het zeker: "Het juiste moment voor Gio"

22 juli 2015, 20:14

Donderdagavond staat er een smakelijk oefenaffiche op het menu in De Kuip: het treffen tussen Feyenoord en Southampton. Ronald Koeman, de manager van de Engelse bezoekers, keert zodoende voor even terug in het stadion van zijn oude club. Momenteel zwaait Giovanni van Bronckhorst, twee jaar geleden assistent van Koeman, de scepter. Een goede zaak, vindt Koeman. "Gio is er aan toe."

Koeman sprak op de persconferentie in aanloop naar het interessante oefenduel lovende woorden over Van Bronckhorst. "Het is het juiste moment voor hem. Hij heeft de afgelopen jaren met verschillende trainers gewerkt. Hij heeft goed gekeken en natuurlijk zelf een carrière op hoog niveau gehad. Ik hoop dat het goed gaat, want dan vergaat het de club ook goed", aldus Koeman volgens RTV Rijnmond.

De coach van Southampton brengt wel wat nuances aan. "Natuurlijk is het als assistent anders werken dan als hoofdtrainer", aldus Koeman, die eerder de rechterhand van Guus Hiddink was bij Oranje en Louis van Gaal assisteerde bij FC Barcelona. "Je rol als assistent is totaal anders. Dat is soms wel eens lastig als de assistent hoofdtrainer wordt. Maar Gio is zo'n grote persoonlijkheid dat dat geen probleem is. Hij is rustig, maar denkt goed na over voetbal. Hij weet hoe hij het wil."

Koeman kijkt uit naar de ontmoeting met zijn voormalig werkgever. "In allerlei opzichten. Het is sowieso een goede wedstrijd voor ons. In een uitverkocht stadion. En het is altijd fantastisch om te spelen in de Kuip. Helemaal als er bij de tegenstander een aantal oud-Feyenoorders mee doen", aldus de oud-international, die in verband met een hoogzwangere vrouw nog niet weet of de van Feyenoord overgekomen Jordy Clasie in actie zal komen bij Southampton. Mogelijk haalt Southampton overigens nog meer eredivisiespelers aan boord. "Wij hebben heel veel talenten van Nederlandse clubs op ons lijstje staan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen