Ajax door late beauty ten onder tegen Saint-Etienne

22 juli 2015, 21:36   Bijgewerkt: 23 juli 2015, 00:30

Ajax heeft de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen woensdagavond met een teleurstellend resultaat afgesloten. Op een prachtige zomeravond moesten de Ajacieden ternauwernood hun meerdere erkennen in Saint-Etienne. Beide ploegen leken lange tijd op een doelpuntloze remise af te stevenen, maar dankzij een heerlijke late treffer van Jonathan Bamba moest Ajax een nederlaag slikken: 1-0.

Coach Frank de Boer opteerde tegen Saint-Etienne voor de achterhoede en het middenveld die tot dusver de voorkeur krijgen in de voorbereiding. Dat betekent dat Ricardo van Rhijn en John Heitinga door Kenny Tete en Jaïro Riedewald op de bank gehouden worden en dat Daley Sinkgraven en Riechedly Bazoer ten faveure van Nemanja Gudelj en Lucas Andersen speelden. Aanwinst Amin Younes kreeg zijn kans in de basis. Yaya Sanogo maakte ook zijn officieuze debuut, al deed de Arsenal-huurling dat als invaller.

Ajax speelde aardig tegen de Fransen en onder meer Sinkgraven en Anwar El Ghazi lieten een aantal klasseflitsen zien. Met name via Arek Milik en Daley Klaassen kreeg Ajax mogelijkheden, maar een doelpunt bleef uit. Saint-Etienne kon er niet heel veel tegenover stellen, maar was ook een paar keer gevaarlijk. Het winnende doelpunt van de Fransen kwam zo goed als uit het niets vallen. Bamba dacht niet na in de 86ste minuut en liet doelman Jasper Cillessen van afstand kansloos.

Het was het laatste oefenoptreden van Ajax. Eerder werd er vriendschappelijk tegen Dinamo Moskou (2-2), FC Nordsjælland (1-3), Panathinaikos (2-0) en VfL Wolfsburg (1-1) gespeeld. Volgende woensdag staat de belangrijke ontmoeting met Rapid Wien (uit) in de derde voorronde van de Champions League op de rol. Ruim een halve week later, op donderdag, volgt de return.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen