De Boer verzekert: "We zijn klaar voor Rapid Wien"

23 juli 2015, 00:46

Ajax slaagde er in de laatste wedstrijd van de voorbereiding niet echt in om vertrouwen te tanken richting het belangrijke tweeluik met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers gingen dankzij een laat doelpunt namelijk met 1-0 ten onder tegen Saint-Etienne. Desalniettemin denkt trainer Frank de Boer dat zijn ploeg klaar is voor het echte werk.

"Saint-Étienne bekommerde zich niet zoveel om de bal", zo begint De Boer zijn analyse van het oefenpotje in Valence op Ajax.nl. "De tegenstander probeerde vooral in het duel te komen. Het is zonde dat je uiteindelijk nog verliest. Ik denk dat 0-0 als uitslag beter was geweest. We waren een aantal keer slordig. Onder meer op het middenveld. En die bal moest er gewoon een paar keer in. Ik vond onze achterhoede wél heel degelijk spelen. We hebben het duel voor tachtig procent gecontroleerd", vindt de coach van Ajax.

Ajax speelde in de oefencampagne ook tegen Dinamo Moskou (2-2), FC Nordsjælland (1-3), Panathinaikos (2-0) en VfL Wolfsburg (1-1). "De voorbereiding is goed geweest. Zeker ook omdat we nu maar vier weken hadden, waar dat er normaal zes of zeven zijn. Ondanks dat de jongens misschien iets minder wedstrijden in de benen hebben, heb ik het gevoel dat we er klaar voor zijn", stelt De Boer.

Vorige week had De Boer zijn basiselftal voor 'veertig procent' rond, nu is de coach een stuk verder. "Daar ben ik nu voor zeventig procent uit. De jongens zitten heel dicht bij elkaar. Dat is mooi om te zien als trainer. Het maakt de keuzes die je moet maken niet makkelijker. Maar daarbij moet je ook zakelijk zijn. Nogmaals: we zijn klaar voor Rapid", besluit De Boer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen