Ook Feyenoord ruim onderuit tegen Southampton

23 juli 2015, 21:58   Bijgewerkt: 23 juli 2015, 22:07

Vijf dagen na de 0-3 oefenzege in de Euroborg op FC Groningen heeft Southampton de vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip met dezelfde cijfers gewonnen. Graziano Pellè, Maya Yoshida en Juanmi maakten de doelpunten voor de ploeg van manager Ronald Koeman.

Koeman had bij Southampton basisplaatsen ingeruimd voor onder meer voormalig eredivisiespelers Maarten Stekelenburg, Maya Yoshida, Dusan Tadic, Graziano Pellè en Jordy Clasie. Voor laatstgenoemde stond het duel in het teken van afscheid nemen van de Feyenoord-supporters, iets waarbij hij het niet droog hield. Clasie maakte eerder deze zomer de overstap van Feyenoord naar Southampton.

Door een doelpunt van Pellè in de veertigste minuut, voorbereid door Tadic, ging Southampton rusten met een 0-1 voorsprong. De Italiaan maakte twee jaar furore bij Feyenoord en kon na zijn treffer rekenen op applaus van de Rotterdamse fans. Feyenoord wist voor rust amper iets te creëren, waardoor op de Engelse voorsprong weinig viel aan te merken.

In de tweede helft kwam Feyenoord aanvankelijk beter voor de dag, maar na een uur werd het toch 0-2. Voormalig VVV Venlo-speler Yoshida kon geheel ongedekt raak koppen, Juanmi bepaalde ruim twintig minuten later de eindscore op 0-3. Even daarvoor was Feyenoord dicht bij de aansluitingstreffer geweest, een schot van Jens Toornstra schampte de buitenkant van de paal. In de komende twee weken speelt Southampton opnieuw tegen een Nederlandse club, dan tegen Vitesse in de derde voorronde van de Europa League.

De Graafschap won met 0-5 van tweedeklasser Winterswijk. Na een 0-1 ruststand, door een goal van Tom Klein Kranenberg, werd pas in de laatste achttien minuten afstand genomen. Shant Bedrosian, opnieuw Klein Kranenberg, Justin de Zwart (eigen goal) en nogmaals Bedrosian scoorden voor de promovendus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen