Het emotionele afscheid van Feyenoord-captain Clasie

24 juli 2015, 12:33   Bijgewerkt: 24 juli 2015, 12:57

Hij stond waarschijnlijk al te trillen in de catacomben, vlak voor de wedstrijd van zijn nieuwe club Southampton tegen Feyenoord, de club waar hij vijftien jaar lang voor speelde. Zijn naam kon elk moment worden omgeroepen. Op het moment dat dit daadwerkelijk gebeurde, rende Jordy Clasie in tranen naar de middencirkel. Hij werd toegesproken door technisch directeur Martin van Geel en kreeg de microfoon daarna in zijn handen gedrukt. De geëmotioneerde speler was echter niet in staat om het publiek toe te spreken. Het was prachtig om te zien wat het allemaal met Clasie deed.

Het begon al voor het afscheid in de middencirkel en de wedstrijd zelf. In de warming-up brak Clasie al in tranen uit. Hij werd toegejuicht en -gezongen door de supporters van Feyenoord. Het Legioen liet in de uitverkochte Kuip zien dat het haar helden op handen draagt. Een held, dat is Clasie zeker. Dat merkte je aan alles. Aan de steun van het publiek, de warme woorden van medespelers en trainers en de reactie bij Clasie zelf. Hij weet dat hij tot een publiekslieveling en misschien wel tot een clubicoon uitgegroeid is en daarom doet het hem allemaal zoveel.

Clasie is gevoelig, maar het mooie is dat er achter alle emoties een bikkel schuilt. Binnen de lijnen is de Haarlemmer een winnaar, die de duels niet schuwt en voorop gaat in de strijd. Zijn vechtlust gecombineerd met zijn techniek, overzicht en rust, maakt hem een uitstekende voetballer. Dat is ook de reden dat Koeman zich geen zorgen maakt over zijn aanwinst bij Southampton. De Nederlandse manager weet dat Clasie het wel zal redden in de Premier League, hoe groot de stap ook is. "Hij heeft niet alleen de kwaliteiten, maar ook het karakter van een goede speler", zei Koeman. "Hij is nog jong en kan nog flink groeien. Het wordt geen probleem."

Die laatste zin van Clasie klopt als een bus. Vrijwel iedereen gunt het clubicoon van Feyenoord de transfer naar de Premier League. De volgende stap: succesvol worden in Engeland en het Nederlands elftal. Als dat gelukt is, kan hij later met een gerust hart terugkeren bij Feyenoord. Het lijkt namelijk wel zeker te zijn dat hij dat doet. Net als Dirk Kuyt, die de rol als leider en held deze zomer heeft overgenomen van Clasie.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen