Fans FC Twente eisen onderzoek naar financiële crisis

24 juli 2015, 13:31

Er moet een onafhankelijk onderzoek worden opgestart naar de oorzaken van de financiële problemen van FC Twente. Althans, dat vinden de drie supportersverenigingen Vriendenkring, Vak-P en Bagpipe. De drie verenigingen hebben de Enschedese club samen een brief gestuurd, met daarin de eis dat er een onderzoek ingesteld wordt.

De supportersverenigingen willen ermee teweegbrengen dat het precies duidelijk zal worden wie er allemaal verantwoordelijk zijn voor de financiële crisis. RTV Oost heeft de brief van de aanhang van Twente op haar website gepubliceerd. De brief is bestemd voor financieel directeur Gerald van den Belt en voorzitter Aldo van der Laan.

"Wij kunnen niet zo makkelijk over het recente verleden heenstappen", zo klinkt het in de supportersbrief. "Voor ons is er binnen de club nog te weinig veranderd, de grote schoonmaak dient naar onze mening nog steeds plaats te vinden, met name op bestuurlijk niveau. Om die reden hebben wij bij de club te kennen gegeven dat wij een onafhankelijk onderzoek eisen. Dit om als nog de verantwoordelijken in het daglicht te krijgen. Maar ook met name te voorkomen dat we ooit weer in een soortgelijke situatie terecht zullen komen."

De supporters gingen ook nog kort in op de positie van de bekritiseerde coach Alfred Schreuder. "Aan dhr. Schreuder willen wij geen woorden meer vuil maken. Spelers die onder zijn bewind als versterkingen werden gehaald, zijn inmiddels ook alweer vertrokken. Kortom, wij zijn ervan overtuigd dat hij eigenhandig ons gelijk zal aantonen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen