Real Madrid maakt korte metten met Manchester City

24 juli 2015, 14:16   Bijgewerkt: 24 juli 2015, 14:32

Real Madrid heeft vrijdagmiddag haar tweede wedstrijd op de International Champions Cup omgezet in een overwinning. De ploeg van coach Rafael Benitez wist Manchester City overtuigend met 4-1 te verslaan in Melbourne. Bij City lieten de jonge centrumverdedigers Jason Denayer (20) en Cameron Humphreys (16) zien nog niet klaar te zijn voor het grote werk. Bovendien viel Fabian Delph uit met een blessure.

Na 22 minuten spelen kwam Real Madrid op voorsprong en dat was meteen het hoogtepunt van de wedstrijd. Karim Benzema bracht de Madrilenen met een fraaie volley aan de leiding, na een goede voorzet van Gareth Bale. Na een fantastische lange bal van Toni Kroos verdubbelde Cristiano Ronaldo de marge. Pepe leek voor een 0-3 ruststand te zorgen, maar Yaya Touré zorgde op slag van rust na een knullige handsbal van Sergio Ramos voor de aansluiting.

In de tweede helft wist Man City niet dichterbij te komen. Integendeel, aangezien Denis Cheryshev ruim een kwartier voor tijd de 1-4 liet aantekenen. Dat was meteen de eindstand. In de eerste wedstrijd verloor Real Madrid na een 0-0 gelijkspel na strafschoppen nog van AS Roma.