FC Twente reageert op fans: "Blijven de dialoog aangaan"

24 juli 2015, 16:26

Door middel van een statement op de clubsite heeft de directie van FC Twente gereageerd op een brief van supportersverenigingen Vriendenkring, Vak-P en Bagpipe. De fans eisten openheid van zaken over het ontstaan van de huidige financiële situatie en drongen aan op een onafhankelijk onderzoek.

"Voor ons is er binnen de club nog te weinig veranderd, de grote schoonmaak dient naar onze mening nog steeds plaats te vinden, met name op bestuurlijk niveau. Om die reden hebben wij bij de club te kennen gegeven dat wij een onafhankelijk onderzoek eisen. Dit om als nog de verantwoordelijken in het daglicht te krijgen. Maar ook met name te voorkomen dat we ooit weer in een soortgelijke situatie terecht zullen komen", stond te lezen in de brief van de morrende Enschedese supporters, die in handen was van RTV Oost.

FC Twente reageert kalm op de eis. In een statement wordt niet ingegaan op het verzoek van een onderzoek, wel geeft de club aan dat het bereid is om alle informatie te delen. "FC Twente wil met alle supporters en sponsoren graag goed in contact blijven. Daarom zijn er de afgelopen periode meerdere bijeenkomsten georganiseerd voor supporters en sponsoren. Gisteravond waren er ruim 250 mensen op de informele inloopavond in De Grolsch Veste. Daar hebben wij het goede bericht van de KNVB over goedkeuring van het Plan van Aanpak en dus de begroting voor komend seizoen nader toegelicht. Zoals ook uit de 'Veste Proat' van gisteren blijkt, is dat een belangrijke stap vooruit maar is van achteroverleunen geen sprake. Met de Open Dag voor de deur en de reis met 4000 fans richting Schalke 04 hebben velen weer zin in komend seizoen. Uiteraard zal het bestuur de dialoog met alle supporters blijven aangaan en ingaan op het verzoek tot een gesprek met deze drie supportersverenigingen. Alles gericht om de toekomst van FC Twente beter te maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen