AZ wint 'generale' voor EL-duel: "Een goede testcase"

24 juli 2015, 23:54

Voor AZ zit de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 er eigenlijk op. Tegen Al-Wasl speelde de ploeg van coach John van den Brom zijn laatste oefenwedstrijd voor de Europa League-wedstrijd tegen Istanbul BB, komende donderdag in Alkmaar. AZ won met 1-0, door een doelpunt van invaller Robert Mühren.

"Een goede testcase", zegt Van den Brom op de site van zijn club over de wedstrijd tegen Al-Wasl, gespeeld in Putten. "Van dit soort ploegen, die heel gegroepeerd en goed verdedigen, gaan we straks ook last krijgen. Voor rust speelden we in een heel laag tempo, heel voorspelbaar en slordig in de passing. We creëerden niks, maar positief is dat we ook niks weggaven. Na rust creëerden we veel kansen en hebben we de mensen iets meer gegeven dan ervoor. Het is jammer dat het maar 1-0 blijft, maar ik heb al vaker gezegd dat ik in de voorbereiding niet naar het resultaat kijk. Het gaat erom dat we de dingen uitvoeren zoals we graag willen."

AZ verbleef de afgelopen periode in Garderen en Van den Brom is tevreden over het werk dat verricht is. "We hebben dit jaar bewust gekozen om het trainingskamp wat later in de voorbereiding te plannen, omdat we wisten dat we vroeg in de Europa League aan de bak moesten. Omdat je wat verder bent in de voorbereiding, kan je wat meer aandacht besteden aan het team-tactische gebeuren. Daar hebben we onder fantastische omstandigheden goed aan kunnen werken. Daarnaast is een trainingskamp goed voor het groepsgebeuren. Morgen gaan we naar huis en vanaf volgende week gaan we toewerken naar de eerste serieuze wedstrijd."

Opstelling AZ tegen Al-Wasl: Sergio Rochet; Mattias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Jop van der Linden (74. Robert Mühren), Ridgeciano Haps; Joris van Overeem (58. Thom Haye), Markus Henriksen, Celso Ortiz; Dabney dos Santos, Vincent Janssen, Muamer Tankovic (58. Achille Vaarnold)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen