FC Twente slikt keiharde nederlaag tegen Genclerbirligi

25 juli 2015, 17:53

Twee weken voor de start van de competitie heeft FC Twente een flinke draai om de oren gekregen. In een oefenwedstrijd werden de Tukkers onder de voet gelopen door het Turkse Genclerbirligi.

Genclerbirligi, vorig seizoen negende in de Turkse competitie, zette FC Twente vooral in de eerste 45 minuten lelijk te kijk. Na dertien minuten had Twente-keeper Nick Marsman de bal al twee keer uit zijn net gevist en in het restant van de eerste helft scoorden de Turken nog drie keer. Na deze onthutsende eerste helft, en met een stand van 0-5 op het scorebord, haalde Genclerbirligi de voet van het gaspedaal. In het tweede bedrijf werd niet meer gescoord. Aanwinst Bruno Uvini maakte zijn eerste minuten in het shirt van FC Twente, maar de verdediger werd al na een half uur gewisseld. Ook de andere nieuwe centrumverdediger, Giorgos Katsikas, stond in de basis. Renato Tapia maakte na rust als invaller zijn rentree, hij verving Kamohelo Mokotjo.

Basisopstelling FC Twente in oefenwedstrijd tegen Genclerbirligi: Marsman, Ter Avest, Uvini, Katsikas, Schilder, Mokotjo, Van der Heyden, Ziyech, Cabral, Eghan, Hölscher

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!