Arsenal maakt er zes tegen Lyon op Emirates Cup

25 juli 2015, 19:59

Arsenal trakteerde zijn eigen supporters zaterdag op een mooie show. Op de Emirates Cup, een oefentoernooi in het stadion van de Londense club, walsten de Gunners over Olympique Lyon heen.

Arsenal won met maar liefst 6-0 van Olympique Lyon, dat vorig seizoen als tweede eindigde in de Franse Ligue 1. Uitgerekend een Fransman, spits Olivier Giroud, opende de score voor de ploeg van manager Arsene Wenger. Voor rust pikten ook Alex Oxlade-Chamberlain, Alex Iwobi en Aaron Ramsey hun doelpuntje mee. Na de pauze maakten Mesut Özil en Santi Cazorla het halve dozijn aan doelpunten vol. Doelman Petr Cech, overgekomen van Chelsea, kwam nog niet in actie. De Tsjechische keeper bleef negentig minuten op de bank.

Eerder op de dag had Villarreal in de eerste wedstrijd van de Emirates Cup met 2-1 gewonnen van VfL Wolfsburg. Bij de Duitse vice-kampioen van het afgelopen seizoen ontbrak Bas Dost in de selectie.