Twente slikt vijf tegengoals: "Genclerbirligi had wind mee"

25 juli 2015, 20:09

Bruno Uvini Bortolanca maakte zaterdag zijn officieuze debuut voor FC Twente. De verdediger zal zich zijn eerste optreden voor zijn nieuwe club anders voorgesteld hebben, want de Tukkers verloren met maar liefst 5-0 van Genclerbirligi. Opvallend was vooral dat deze stand al na 45 minuten op het scorebord stond.

Uvini komt op de website van FC Twente met een merkwaardige verklaring voor het scoreverloop. "Voor rust had Genclerbirligi de wind mee en wist dat heel goed te benutten", zegt de Braziliaan (23), gehuurd van Napoli. "De regen was geen probleem, maar die wind was best bizar. Ik wil het weer niet als excuus gebruiken, want we speelden gewoon niet goed, maar zo groot was het verschil nou ook weer niet, geloof me. Ik heb de afgelopen wedstrijden onze ploeg zien spelen en weet dat we echt wel beter kunnen dan vandaag te zien was."

Uvini is blij met zijn eerste speelminuten voor FC Twente: "Het gaat er in de voorbereiding natuurlijk om fit te worden, maar het is ook belangrijk veel met elkaar op het veld te staan. De speelwijze is niet heel anders dan ik gewend was bij mijn vorige clubs. Het zal dus weinig aanpassingsproblemen met zich mee brengen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen