Manchester United klopt Barça, pechdag voor Suarez

26 juli 2015, 00:00

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Louis van Gaal met Manchester United een aansprekend resultaat geboekt. FC Barcelona, de winnaar van de Champions League, werd in een oefenwedstrijd met 3-1 verslagen. Het duel vond plaats in het Levi's Stadium in het Amerikaanse Santa Clara.

Voor het oog van een kleine 70.000 fans opende Wayne Rooney de score voor Manchester United. Deze goal viel al na acht minuten, maar daarvoor had Luis Suarez met een fraaie vrije trap al de paal geraakt. Keeper David de Gea van Manchester United was kansloos bij de inzet van de Uruguayaan, maar zag de bal tot zijn opluchting terug het veld in stuiteren. Even later raakte diezelfde Suarez opnieuw de paal, ditmaal de andere, met een fraai schot. De oud-speler van FC Groningen en Ajax draaide weg bij Daley Blind, die opnieuw centraal achterin stond bij Manchester United, en krulde de bal onhoudbaar voor De Gea richting verre hoek. Opnieuw bracht het aluminium redding voor de Engelse ploeg. Na de pauze had Suarez dan eindelijk zijn doelpunt te pakken, maar ook dit feestje ging niet door. De treffer van de aanvaller werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na 63 minuten had coach Van Gaal genoeg gezien. Hij wisselde zijn complete ploeg en bracht elf verse krachten het veld in. Eén daarvan, Jesse Lingard, bracht amper een minuut later de stand op 2-0. Hij schoot bij de tweede paal binnen, nadat de bal vanaf de linkerkant van het veld voor het doel gegeven was. Dit betekende de beslissing in de wedstrijd, al maakte Rafinha er in de slotfase nog wel 2-1 van. De aanvaller van FC Barcelona volleerde in de slotminuut van de reguliere speeltijd op bijzonder fraaie wijze binnen. Amper dertig seconden later was de marge echter alweer twee, Adnan Januzaj scoorde voor Manchester United.

Bij Manchester United stond, naast Blind, ook Memphis Depay in de basis. Hij vormde een voorhoede met Rooney. Ook aanwinsten Morgan Schneiderlin en Matteo Darmian startten, Bastian Schweinsteiger ontbrak wegens een lichte blessure. Naast de Duitser kwamen ook Marcus Rojo en Angel di Maria niet in actie, beide Argentijnen misten het eerste deel van de voorbereiding door hun deelname aan de Copa America.

Basisopstellingen

FC Barcelona: Ter Stegen, Adriano, Piqué, Vermaelen, Alba, Iniesta, Busquets, Sergi Roberto; Pedro, Suarez, Rafinha

Manchester United: De Gae; Darmian, Jones, Blind, Shaw; Carrick, Schneiderlin; Mata, Depay, Young; Rooney

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen