Zweedse bondscoach: "Hoop interessante jeugdspelers"

Ger
26 juli 2015, 11:02

Bondscoach Erik Hamrén van Zweden is niet gelukkig met de loting voor de WK-kwalificatiecyclus. De Scandinaviërs treffen met Nederland en Frankrijk twee tegenstanders van formaat. Volgens Hamrén heeft Zweden echter enkele ijzers in het vuur om mee te kunnen draaien in de top van de poule.

"Uit de eerste pot hebben we met Nederland een van de beste ploegen geloot. Ze hebben het nu moeilijk, maar we weten wat deze ploeg kan. Nederland doet het in kwalificatiereeksen altijd uitstekend", aldus Hamrén. "Uit de tweede pot hebben we met Frankrijk sowieso de sterkst mogelijke tegenstander getroffen. We zijn in deze groep niet de favorieten en zullen een zeer hoog niveau moeten halen."

Momenteel is Zlatan Ibrahimovic het boegbeeld van de Zweedse ploeg, maar Hamrén ziet dat verschillende talenten zich inmiddels aandienen. "Er komen een hoop interessante jeugdspelers aan. Ik hoop dat ze de kans krijgen zich verder te ontwikkelen bij grote clubs in het buitenland. Dat is voor ons de enige mogelijkheid om een goede nationale ploeg op te bouwen."

Zweden won een paar weken geleden het EK voor spelers onder 21 jaar. In de selectie zaten talenten als Simon Tibbling, Simon Gustafsson en Sam Larsson.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen