Officieel: Afellay tekent voor twee jaar bij Stoke City

27 juli 2015, 19:26

Het was al min of meer zeker, maar nu is het officieel: Ibrahim Afellay gaat zijn geluk beproeven in de Premier League. Waar hij vorig jaar nog in de rood-witte kleuren van het Griekse Olympiakos speelde, speelt hij de komende twee seizoenen in het gelijkkleurige tricot van Stoke City. Dat hebben The Potters maandagavond aangekondigd. Zodoende kan PSV zijn terugkeer definitief uit haar hoofd zetten.

De 29-jarige Afellay stond nog tot deze zomer onder contract bij FC Barcelona, maar kwam al een tijdje niet meer aan bod in Catalonië. De middenvelder werd zelfs tot twee keer toe verhuurd, aan Schalke 04 en Olympiakos. Na een stroef seizoen in Griekenland krijgt hij dus een mooie kans in de Premier League. De 50-voudig international van Oranje wordt bij Stoke ploeggenoot van zijn landgenoten Erik Pieters en Marco van Ginkel.

Stoke-directeur Tony Scholes is dolblij met de komst van Afellay naar het Britannia Stadium. "Het is geen geheim dat meerdere clubs hem wilden hebben en we zijn er logischerwijs zeer gelukkig mee dat hij voor ons gekozen heeft. Hij vindt het mooi dat hij de kans krijgt in de Premier League. Hij kent al wat jongens die hier spelen, dat maakt het voor hem gemakkelijker om zich hier te settelen", aldus Scholes.

Afellay is zomeraanwinst nummer zeven voor Stoke, dat eerder al Phillip Wollscheid, Jakob Haugaard, Joselu, Marco van Ginkel, Glen Johnson, Shay Given en Moha aan boord haalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen