Droom Kieftenbeld komt uit: "Ik hou van de passie hier"

27 juli 2015, 20:57

In de zomer van 2010 kwam Maikel Kieftenbeld als jonge speler binnen bij FC Groningen. Hij startte als rechtsachter in Euroborg, maar werd steeds belangrijker voor de club. Na meerdere seizoenen als middenvelder én aanvoerder heeft hij zijn gewenste transfer naar het buitenland te pakken, hij gaat aan de slag bij Birmingham City.

"Dit voelt goed", zegt Kieftenbeld in een interview met het videokanaal van Birmingham City. "Ik heb uitgebreid met de club en de trainer gesproken en dat heeft me een zeer prettig gevoel gegeven. De club heeft me vaak aan het werk gezien en de manier van voetballen spreekt me aan", aldus de middenvelder.

Kieftenbeld heeft altijd al gedroomd van een dergelijke transfer. "Het is een droom om in Engeland te spelen. Dat heb ik altijd al geroepen, kijk maar naar de interviews van een aantal jaren geleden. Ik hou van de passie bij de Engelsen voor het voetbal. Dat zorgt ervoor dat ik er erg naar uitkijk om voor deze club binnen de lijnen te verschijnen."

Kieftenbeld bewandelt de weg der geleidelijkheid, maar geraakt wel steeds hogerop. "Ik zet wel stappen, ja. Mijn carrière begon bij Go Ahead Eagles, daarna deed ik een stapje omhoog naar Groningen en dat doe ik nu weer. Hopelijk word ik hier succesvol", aldus Kieftenbeld, die met veel warme gevoelens terugdenkt aan zijn periode in Groningen. "Het was een hele goed tijd. De bekerwinst was historisch en prachtig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen