Coach Groenendijk schrok van optreden Excelsior

27 juli 2015, 22:23

Alfons Groenendijk ging met zijn nieuwe club Excelsior met 1-0 onderuit tegen FC Den Bosch en daar was de trainer absoluut niet blij mee. De Kralingers verloren niet alleen, maar waren ook duidelijk de mindere partij tegen de Bosschenaren. De stoom kwam na afloop nog uit de oren van Groenendijk.

Na afloop van het verloren oefenduel stelde RTV Rijnmond Groenendijk de vraag of hij boos was geworden in de rust. "Dat heb je wel gehoord, zeker?", antwoorde de trainer, die zijn elftal de fouten aaneen zag rijgen tegen de Jupiler League-club. "Ik vind niet dat wij op deze manier een wedstrijd moeten spelen. In de competitie zullen wij niet heel vaak veel meer kwaliteiten hebben dan de tegenstander. Dan zul je andere elementen in je spel moeten hebben, waaronder duels winnen, voordat je over tactiek gaat praten."

Toch maakt Groenendijk zich nog niet veel zorgen over de start van de Eredivisie. "Ik ben zeker niet tevreden over wat ik heb gezien, maar het is op een moment dat het nog kan. Dit kunnen we als trainers mooi gebruiken, al moet je instelling en bereidheid altijd in je tas zitten", besluit de Excelsior-coach, die het nieuwe seizoen aftrapt met een wedstrijd tegen NEC (uit).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen