Van Persie staat voor debuut: "Ik voel me prima"

28 juli 2015, 00:04

Robin van Persie staat voor zijn officiële debuut voor Fenerbahçe. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond met de Turkse voetbalgrootmacht in de derde voorronde van de Champions League op tegen Shaktar Donetsk. Via het videokanaal van zijn werkgever blikt hij vooruit op het duel.

Allereerst geeft Van Persie aan dat men zich geen zorgen hoeft te maken over zijn fysieke gesteldheid. "Ik voel me prima", zegt de 31-jarige Nederlander. "Het enige wat ik mis is wat wedstrijdritme", voegde hij daar wel aan toe. De Oranje-captain voegde zich afgelopen weekend bij de selectie van Fenerbahçe. "Ik heb tot nu toe drie keer getraind met het team. Ik verricht intensief werk om aan te haken bij mijn ploeggenoten."

Van Persie verruilde Manchester United deze zomer voor Fenerbahçe, dat dus tegen Shaktar speelt in de CL-voorronde. Onze landgenoot weet dat het een loodzware opgave gaat worden voor de Turken. "Het wordt lastig, want Shaktar heeft een heel goed team. Met Manchester United had ik het twee jaar geleden heel moeilijk met ze. Het worden twee heel lastige wedstrijden."

Het lijkt erop dat Van Persie, spelend met rugnummer 11, tegen Shaktar op de bank zal beginnen bij Fenerbahçe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen