"Misplaatst superioriteitsgevoel dodelijk voor Ajax"

28 juli 2015, 07:30

Nederlandse spelers heeft Rapid Wien niet onder contract staan, maar achter de schermen speelt een landgenoot wel een belangrijke rol bij de Oostenrijkse topclub. Bernard Schuiteman, oud-speler van onder meer Feyenoord, is hoofdscout van de komende tegenstander van Ajax in de Champions League-voorronde.

In De Telegraaf blikt Schuiteman vooruit op de ontmoeting tussen 'zijn' Rapid en Ajax. Hij verwacht een evenwichtige strijd: "Rapid Wien onderschatten zou erg onverstandig zijn. Het wordt niet makkelijk voor Ajax. Als ik het nu moet inschatten, geef ik Ajax 50,1 en Rapid 49,9 procent kans", zegt de oud-verdediger.

"Het voordeel voor de spelers van Rapid Wien is dat ze afgelopen weekeinde al aan de competitie zijn begonnen, met een 3-0 zege op SV Ried. Dat fitheidaspect moet je niet onderschatten. Evenals het feit dat er na de tweede plaats van vorig seizoen geen basisspeler is vertrokken", vervolgt de 41-jarige Schuiteman.

De hoofdscout van Rapid kent de kracht van Ajax: "Ik heb heel veel respect voor Davy Klaassen. Die jongen heeft ongelooflijke stappen gezet en weet zonder bal het zestienmetergebied van de tegenstander te penetreren. Dat is een wapen. En jongens als Viktor Fischer en Anwar El Ghazi hebben extra kwaliteiten, kunnen uit het niets iets creëren. Dat soort spelers zie je in Oostenrijk niet zo vaak." Toch plaatst hij een nuance: "Ajax is in Europa nog steeds een grote naam en het elftal herbergt een aantal goede spelers, maar Ajax is lang niet meer zo sterk als in de jaren negentig. Destijds was de groep superieur en werd uitgerekend in Wenen tegen AC Milan de kroon op het werk gezet. Een misplaatst superioriteitsgevoel zal nu dodelijk zijn."

Rapid en Ajax staan woensdag voor het eerst tegenover elkaar, de return is zes dagen later in de ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen