Visumproblemen voor Vitesse in aanloop naar EL-duel

28 juli 2015, 09:15   Bijgewerkt: 28 juli 2015, 10:40

In aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Southampton stuitte Vitesse op een groot probleem. Als gevolg van zeer strenge regels in het Verenigd Koninkrijk kwamen maar liefst acht spelers van de club niet in aanmerking voor een visum om het land te betreden. Het ging om Guram Kashia, Vako Qazaishvili, Marvelous Nakamba, Danilo Pantic, Uros Djurdjevic, Renato Ibarra, Milot Rahsica en Denis Olynyk.

Na de loting, anderhalve week geleden, bleek al snel dat er in Nederland geen mogelijkheden meer waren om op korte termijn een visum voor de betreffende spelers te regelen. Volgens De Telegraaf klopte Vitesse vervolgens aan bij de KNVB, UEFA en FIFA en dankzij de hulp van Ajax en PSV ontdekte de club het bestaan van VisumPro, dat als enige wél op zeer korte termijn de benodigde papieren in orde kon maken. Voorwaarde was echter wel dat de spelers zelf naar het consulaat van het Verenigd Koninkrijk in Parijs moesten komen. De acht Vitessenaren moesten er zelfs overnachten en keerden pas afgelopen weekend terug bij hun club.

Als gevolg van de vermoeiende trip van de acht spelers naar Parijs zag Vitesse-coach Peter Bosz zich genoodzaakt om de trainingsintensiteit terug te schroeven. De Gelderse ploeg stapt woensdag in het vliegtuig naar Engeland, waar donderdag om 21.05 uur Nederlandse tijd afgetrapt wordt tegen Southampton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen