Veltman is gewaarschuwd: "We werden platgewalst"

28 juli 2015, 13:58

Van enige vorm van onderschatting is geen sprake bij Ajax in aanloop naar de wedstrijd tegen Rapid Wien in de Champions League-voorronde. De Amsterdammers ondervonden anderhalf jaar geleden hoe sterk een ploeg uit Oostenrijk kan zijn, Red Bull Salzburg was toen in de Europa League veel te sterk.

"We dachten toen: de kampioen van Oostenrijk, een prima tegenstander. Maar terwijl iedereen verwachtte dat we wel even zouden winnen van Red Bull, werden we platgewalst. Ik heb eigenlijk nog nooit een wedstrijd meegemaakt waarin we zo kansloos waren", herinnert verdediger Joël Veltman zich nog. Thuis verloor Ajax met 0-3, uit werd het 3-1 voor Red Bull. "Ook in die tweede wedstrijd hadden we niets in te brengen."

"We zijn er nu in elk geval van doordrongen dat we de ontmoetingen tegen Rapid Wien niet te licht moeten opvatten. Die ploeg heeft het in de competitie ook helemaal niet slecht gedaan tegen Salzburg", vervolgt Veltman op de website van zijn management, Wasserman Netherlands. Wint Ajax van Rapid Wien, dan begint het hoofdtoernooi van de Champions League te lonken. Maar zo ver wil Veltman vooralsnog niet kijken. "We hebben onze les geleerd, na de de Europa Leaguewedstrijden van vorig jaar. Ik heb de spelers die er destijds tegen Red Bull niet bij waren, ook verteld dat we lering moeten trekken uit die ontmoetingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen