Bayern rondt komst Juventus-vedette Vidal af

28 juli 2015, 15:48

De transfer van Arturo Vidal naar FC Bayern München, die eerder deze maand al door alle partijen bevestigd werd, is eindelijk rond. De Chileense middenvelder zette dinsdag zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen in de Allianz Arena. Hij is afkomstig van Juventus, de kampioen van Italië.

Naar verluidt is met de transfer van Vidal zo'n 36 miljoen euro gemoeid. De Chileen had nog een contract tot 2017 bij Juventus, dat hem vier jaar geleden overnam van het Duitse Bayer Leverkusen. Bij Juventus groeide Vidal de afgelopen jaren uit tot één van de beste middenvelders op de Europese velden. Met Juventus haalde hij vorig seizoen de Champions League-finale, met de nationale ploeg van Chili won hij eerder deze zomer de Copa America. Tijdens deze Zuid-Amerikaanse titelstrijd werd al duidelijk dat zijn toekomst in München lag.

"Ik ben heel gelukkig met deze volgende stap in mijn carrière", zegt Vidal op de website van Bayern. "Ik hoop het team te kunnen helpen en prijzen te winnen. Voor mij gaat met deze transfer een droom in vervulling."

Foto: @FCBayern

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen