Van Persie debuteert met gelijkspel bij Fenerbahçe

Ger
28 juli 2015, 21:58   Bijgewerkt: 28 juli 2015, 22:50

Robin van Persie heeft zijn officiële debuut gemaakt voor Fenerbahçe. De aanvoerder van Oranje kwam tegen Shaktar Donetsk in de 68ste minuut als invaller binnen de lijnen. Van Persie wist zijn optreden niet op te fleuren met een treffer. De Turkse topclub bleef voor eigen publiek uiteindelijk op een doelpuntloos gelijkspel steken. De return in de derde voorronde van de Champions League volgt volgende week woensdag.

De 31-jarige Van Persie sloot afgelopen weekend aan bij de selectie van Fenerbahçe, nadat hij individueel aan zijn fysieke gesteldheid had gewerkt. De oud-Feyenoorder vertrok deze zomer na drie seizoenen bij Manchester United. Hij kwam op Old Trafford niet meer voor in de plannen van manager Louis van Gaal. Van Persie maakte in het duel met Shaktar na ruim een uur zijn debuut voor Fenerbahçe. De Rotterdammer nam als invaller het stokje over van Moussa Sow en werd massaal toegejuicht door het publiek. Ondanks de entree van Van Persie kregen de Turkse supporters geen doelpunten te zien.

Het gelijkspel was een logische uitslag, aangezien Fenerbahçe en Shaktar aan elkaar gewaagd waren. In de eerste helft kreeg de equipe uit Oekraïne twee grote kansen, na rust was de thuisploeg de bovenliggende partij. Volgende week moet Fenerbahçe minimaal één keer scoren om na nog eens negentig minuten de play-offs te bereiken. Dat duel wordt gespeeld in Lviv vanwege de politieke onrust in Oost-Oekraïne.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen