Zivkovic gaat voor 'de dubbele cijfers' bij Willem II

29 juli 2015, 08:19

Na een moeizaam jaar bij Ajax wil Richairo Zivkovic zich komend seizoen van zijn goede kant laten zijn bij Willem II, de club waar hij op huurbasis voor uitkomt. De pas 18-jarige aanvaller voelt zich goed en heeft zichzelf een doel gesteld. "We gaan voor de dubbele cijfers. Ik heb wel een getalletje in m'n hoofd. Welke? Dat zien we wel aan het einde van het seizoen."

"Ik heb een stap achteruit gedaan om er twee vooruit te zetten", zegt Zivkovic tegen de NOS over zijn uitleenperiode bij Willem II. "Vorig seizoen heb ik mijn mindere fases gehad, maar ook goede fases. Het voetballen ben ik niet verleerd. Ik wil 34 wedstrijden spelen, veel scoren en sterker terugkomen bij Ajax. Ik heb dit wel nodig om volgend seizoen beter te zijn", aldus de jonge aanvaller.

Zivkovic kwam vorig jaar geregeld negatief in het nieuws wegens disciplinaire straffen voor te laat komen. "Zo'n boef ben ik niet", stelt het talent desondanks. "Er ontstond veel ophef omdat ik mij onprofessioneel gedroeg door een aantal keer te laat te komen. Maar verder heb ik me nooit misdragen. Ik hou ervan om het randje op te zoeken, maar ik ben geen vervelende jongen", benadrukt de oud-speler van FC Groningen.

Willem II-coach Jürgen Streppel ziet het wel zitten in Zivkovic. "We zijn er in Nederland goed in om een stempel op iemand te drukken en dan kom je er nooit meer van af. Ik was vroeger ook niet de makkelijkste, dus ik vind het heerlijk om met dit soort gasten te werken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen