KNVB positief over Platini: "Serieuze kandidaat"

Ger
29 juli 2015, 14:11

De KNVB is positief over de kandidatuur van Michel Platini. De huidige UEFA-preses heeft laten weten mee te doen aan de voorzittersverkiezing van de FIFA. Op 26 februari 2016 zal tijdens een buitengewoon congres van de mondiale voetbalbond worden gestemd over de opvolging van Sepp Blatter.

"De KNVB ziet Platini als een serieuze kandidaat om voorzitter van de wereldvoetbalbond te worden. De oud-voetballer heeft veel ervaring als bestuurder, onder meer opgedaan als voorzitter van de UEFA", aldus de Nederlandse bond in een reactie. "De KNVB is een groot voorstander van bestuurlijke vernieuwing van de FIFA, juicht de komende verkiezingen daarom toe, en is positief over de kandidatuur van Platini. Hij heeft zich immers eerder uitgesproken voor de vernieuwing zoals de KNVB die voorstaat. En zoals bondsvoorzitter Michael van Praag die in zijn eerder gevoerde campagne om het voorzitterschap van de FIFA bepleitte."

De KNVB houdt er rekening meer dat er zich nog meer kandidaten melden in de strijd om de hoogste post bij de FIFA. Pas als alle namen bekend zijn, neemt het bondsbestuur een beslissing over de positie in de verkiezingen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen