De Boer verwacht druk en kiest daarom voor Gudelj

29 juli 2015, 20:48

Ajax-coach Frank de Boer verwacht dat Rapid Wien druk zal zetten in de eerste onderlinge ontmoeting in de derde voorronde van de Champions League, vanavond in Oostenrijk, en heeft op het middenveld daarom gekozen voor Nemanja Gudelj.

"Zij zullen druk zetten, waardoor je vaak in de duels komt en Gudelj is daarvoor bij uitstek een goede speler. Want van de tien duels wint hij er negen, dat is bij Daley Sinkgraven ietsje minder", legt De Boer uit bij SBS6. Sinkgraven is opgesteld als linksbuiten, in plaats van Viktor Fischer. "Fischer kan het wel aan, alleen moeten we rekening houden met een lang seizoen. Stel dat we nu zouden forceren en hij een blessure oploopt, daar moet je niet aan denken… Als het moet, kunnen we hem brengen, maar we gaan niets forceren."

De Boer denkt dat Ajax er klaar voor is. "Dit op basis van het vertoonde spel in de voorbereiding. We hebben gezien wat we wilden zien en ook hebben afgesproken, namelijk een team dat uitstraalt dat het er ook echt geloof in heeft", besluit de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen