De Boer: "Na rode kaart gingen we vier tempo's omlaag"

30 juli 2015, 01:07

"Dit voelt natuurlijk als een verlies." Zo luidde de eerste reactie van coach Frank de Boer bij SBS6 na het 2-2 gelijkspel van Ajax bij Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers gingen woensdag in Wenen rusten met een 0-2 voorsprong, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg terug tot 2-2. En dat terwijl Rapid Wien bij een 1-2 stand met tien man was komen te staan, na een rode kaart van Stefan Schwab voor een aanslag op Jairo Riedewald.

"Bij rust had je met 0-3, misschien 0-4 voor moeten staan. Als zij daarna ook nog met tien man verder moeten, dan moet je hier uiteindelijk met 1-4 winnen in plaats van 2-2 spelen", vervolgde De Boer. Ajax speelde een sterk laatste deel van de eerste helft. Daar was de oefenmeester niet verbaasd over. "Want ik weet dat we die kwaliteit hebben. Na hun eerste schot kwam er bij ons een bepaalde flair en toen begonnen we ook te voetballen en kregen we mogelijkheden, waarvan de eerste raak was."

De Boer noemde de snelle aansluitingstreffer van Rapid Wien in de tweede helft 'heel zuur'. "Daarna gingen we wel meer voetballen, maar na de rode kaart zakten we niet één, maar vier tempo's terug. Zij liepen een stapje harder dan wij op dat moment", mopperde De Boer, die nog wel vertrouwen heeft voor de return van volgende week dinsdag in de Amsterdam ArenA. "Het is heel jammer dat je hier met 2-2 staat, maar het is natuurlijk geen slechte uitgangspositie. Je had echter al met twee benen in de volgende ronde moeten staan."

"We hebben nog wel betere papieren dan zij, maar je hebt gezien dat zij een lastige tegenstander zijn als wij niet doen wat we moeten doen. De conclusie? Dit team heeft heel veel in zijn mars, laat dat duidelijk zijn. Maar er zijn ook nog dingen die we moeten leren. Het niveau van de laatste dertig minuten van de eerste helft is hetgeen je graag wil zien, dat je de tegenstander geen moment in haar spel laat komen", besloot De Boer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen