Botteghin is duidelijk: "Alles is mooi aan Feyenoord"

30 juli 2015, 08:13

FC Groningen verwees een bod van Feyenoord op Eric Botteghin resoluut naar de prullenmand, maar het lijkt een kwestie van tijd te zijn tot er een nieuwe Rotterdamse bieding op de centrale verdediger zal komen. Als het aan de 27-jarige Braziliaan ligt, dan trekt hij zo snel mogelijk naar De Kuip. "Ik hoop dat de clubs eruit komen."

Botteghin is nu ongeveer negen jaar werkzaam in Nederland, waar hij voor PEC Zwolle, NAC Breda en Groningen uitkwam. De centrumverdediger ziet Feyenoord als de perfecte volgende stap. "Alles is mooi aan Feyenoord. Ik kan daar elke twee weken voor 50.000 man spelen, de hele historie is prachtig en de club heeft elk jaar de kans om kampioen te worden. Ik vind dat het een heel mooie stap zou zijn. Financieel, maar vooral sportief", aldus de Braziliaan in De Telegraaf.

Algemeen directeur Hans Nijland van Groningen benadrukte woensdag dat een vertrek van Botteghin zo goed als onbespreekbaar is, aangezien de club uit de Martinistad met Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld al twee belangrijke basiskrachten kwijtraakte. Door deze insteek zit Botteghin in de wachtkamer. "Eerder hebben twee clubs uit het Engelse Championship een bod gedaan, maar die werden ook afgewezen. Ik moet afwachten", zegt de verdediger.

Mocht Botteghin naar Feyenoord verkassen, dan moet hij de concurrentie aangaan met Sven van Beek, Terence Kongolo en Jan-Arie van der Heijden, die deze zomer al van Vitesse werd overgenomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen